• A-
    A+

Інформація про попередні висновки у справі № 1/02-69-20 щодо Вовкінського КП "Фортуна"

Опубліковано 06 березня 2023 року о 16:03

За попередніми висновками у справі № 1/02-69-20 пропонується:

1.    Визнати, що Вовківське комунальне підприємство «Фортуна» (ідентифікаційний код юридичної особи – (конфіденційна інформація), відповідно до частини першої статті 12 Закону України «Про захист економічної конкуренції» за підсумками діяльності протягом  2020 - 2022 років, січня 2023 року та станом на лютий 2023 року займає монопольне (домінуюче) становище на ринку послуги з централізованого водопостачання в межах території с. Вовківка та с. Серго Кегичівського району Харківської області, на якій розташована система централізованого водопостачання, яка перебуває у власності та/або користуванні Вовківського комунального підприємства «Фортуна», із часткою 100 %.

2.    Визнати дії Вовківського комунального підприємства «Фортуна» (ідентифікаційний код юридичної особи – (конфіденційна інформація), які полягають у включенні до тарифу на послугу з централізованого водопостачання витрат на опломбування засобів обліку холодної води, що не відповідає чинному законодавству, порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченим пунктом 2 статті 50, частиною першою статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуги з централізованого водопостачання, що можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

3.    Відповідно до статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції» за порушення законодавства про захист економічної конкуренції, наведене у пункті 2 резолютивної частини цього подання, накласти на Вовківське комунальне підприємство «Фортуна» (ідентифікаційний код юридичної особи – (конфіденційна інформація) штраф відповідно до чинного законодавства.

4. Зобов'язати Вовківське комунальне підприємство «Фортуна» (ідентифікаційний код юридичної особи – (конфіденційна інформація) припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції, наведене у пункті 2 резолютивної частини цього подання, та усунути наслідки такого порушення.

 Засідання адміністративної колегії територіального відділення щодо результатів розгляду справи № 1/02-69-20 відбудеться 10 березня 2023 року о 13 годині 00 хвилин за адресою: м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 45, пов. 8, кім. 814.

Керівник та/або уповноважена особа (за довіреністю) запрошуються для прийняття участі у засіданні зазначеної колегії.


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux