• A-
    A+

Інформація про рішення Східного міжобласного територіального відділення АМКУ 14 березня 2024 року

Опубліковано 14 березня 2024 року о 13:38

1. Прийнято рішення про результати розгляду справи № 5/03-56-22, розпочатої за ознаками вчинення Кролевецькою міською радою порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 3 статті 50, абзацом сьомим частини другої статті 15 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування, які полягають у наданні групам суб’єктів господарювання (комунальним підприємствам) пільг, які ставлять їх у привілейоване становище стосовно конкурентів, що може призвести до спотворення конкуренції на відповідних ринках.

2. Прийнято рішення про закриття провадження у справі № 3/02-71-21, розпочатої за ознаками вчинення Комунальним підприємством Сумської обласної ради «Суми-фарм» порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 2 статті 50 та частиною 1 та пунктом 1 частини другої статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринках препаратів інсуліну та засобів їх введення, що відпускаються хворим за відповідними рецептами лікарів комунальних лікувально-профілактичних закладів в межах адміністративно-територіальних одиниць, на території яких здійснювалося забезпечення хворих у 2015 році (у період з дати укладення договорів на відшкодування вартості препаратів інсуліну та засобів їх введення до 31.12.2015).

3. Прийнято розпорядження про початок розгляду справи за ознаками вчинення Товариством з обмеженою відповідальністю «Охоронна компанія Зубр» порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 13 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді неподання інформації територіальному відділенню Антимонопольного комітету України у встановлені головою територіального відділення строки.

4. Прийнято розпорядження про початок розгляду справи за ознаками вчинення Товариством з обмеженою відповідальністю «Атлант Будпроект» порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 15 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді подання недостовірної інформації територіальному відділенню Антимонопольного комітету України на вимогу в.о. голови територіального відділення.

5. Прийнято розпорядження про початок розгляду справи за ознаками вчинення Фізичною особою-підприємцем Кушвид Наталією Миколаївною порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 15 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді подання недостовірної інформації територіальному відділенню Антимонопольного комітету України на вимогу в.о. голови територіального відділення.

6. Прийнято розпорядження про виправлення описки в описовій частині розпорядження адміністративної колегії Східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 17.09.2019 № 70/158-рп/к у справі № 3/20-134-19.

7. Визнано завершення дослідження щодо наявності або відсутності в діях Товариства з обмеженою відповідальністю «Теплоенерго» (ідентифікаційний код юридичної особи 32024017) ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого статтею 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

8. Визнано завершення дослідження щодо наявності або відсутності в діях Товариства з обмеженою відповідальністю «Будінвестмонтаж» і Товариства з обмеженою відповідальністю «Буд.Рем.Арк» ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 1 статті 50, пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів.

9. Визнано завершення дослідження щодо наявності або відсутності в діях Комунального підприємства «Харківські теплові мережі» ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 2 статті 50, частиною першою статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з постачання теплової енергії, що можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

10. Прийнято розпорядження про відмову у розгляді справи за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційне підприємство «Промзв’язок» від 19.02.2024 № 1902/01 (вх. № 70-01/6-АМ від 19.02.2024).

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux