• A-
    A+

ПІДСУМКИ РОБОТИ ПОЛТАВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ТЕРИТОРІАЛЬНОГО ВІДДІЛЕННЯ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ ЗА 2019 РІК.

Опубліковано 19 лютого 2020 року о 17:47

Протягом 2019 року з метою забезпечення державного контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції Полтавським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України (надаліВідділення) було розглянуто 163 заяв (звернень), що надійшли від фізичних та юридичних осіб.

За результатами розгляду вищевказаних звернень адміністративною колегією органу Комітету було прийнято 6 розпоряджень про початок розгляду справ та 1 рішення про визнання та припинення порушень конкурентного законодавства.

Також, адміністративною колегією територіального відділення надано 10 рекомендацій щодо припинення дій, які містять ознаки порушення конкурентного законодавства, відповідно до норм статті 46 Закону України «Про захист економічної конкуренції», які було повністю виконано суб’єктами господарювання.

Відділенням у звітному періоді за власною ініціативою було розпочато 63 справ та в подальшому прийнято 23 рішення про притягнення порушників до відповідальності згідно чинного законодавства.

Так, за результатами проведених територіальним відділенням дій в процесі розгляду справ у 2019 році було припинено 19 порушень конкурентного законодавства, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій.

Розмір накладених на порушників штрафів становив 3 581 650, 00 грн. У звітному році до Державного бюджету України сплачено 550 388, 00 гривень.

Крім того, у 2019 році Відділенням надано 25 рекомендацій щодо запобігання порушення законодавства про захист економічної конкуренції відповідно до статтей 14 та 17 Закону України «Про Антимонопольний комітет України». Вищевказані рекомендації було повністю прийняті органами влади, органами місцевого самоврядування, органами адміністративно-господарського управління та контролю, суб'єктами господарювання, об'єднаннями до відома, таким чином, територіальним відділенням у звітному періоді було проведено ряд заходів, спрямованих на розвиток підприємництва та конкуренції.

У відповідності до плану роботи органу Комітету за 2019 рік останнім проводились дослідження ринків, зокрема:

роздрібної торгівлі низькооктановими/високооктановими бензинами та дизельним пальним;

централізованого опалення;

централізованого постачання гарячої води.

Економічний ефект від вжитих Відділенням заходів, спрямованих на припинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції за 2019 рік склав 53 969 274, 00 гривень.

Пропаганда та поширення знань про конкуренцію сприяє створенню рівних умов для всіх учасників ринку і формуванню загальної свідомості на користь розвитку конкурентних сил, у зв’язку з чим, службовцями територіального відділення взято участь у 60 конференціях (семінарах), пов’язаних з питанням адвокатування конкуренції.

Важливим напрямком діяльності Відділення є координація роботи та взаємодія з органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, органами адміністративно-господарського управління та контролю, правоохоронними органами за дотриманням конкуренційного законодавства і сприяння розвитку конкуренції в Полтавській області.

Таким чином, протягом року Відділенням опрацьовано 125 проектів нормативно-правових актів, рішень органів влади та місцевого самоврядування, по 32 з яких надано зауваження або в погодженні в відмовлено.

У відповідності до норм Закону України «Про доступ до публічної інформації» до територіального відділення надійшло 8-м запитів, 7 з яких було задоволено органом Комітету, як розпорядником інформації.

 

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux