• A-
    A+

Проєкт порядку денного засідання адміністративної колегії Східного міжобласного територіального відділення АМКУ 05.01.2023 р.

Опубліковано 04 січня 2023 року о 14:05

об 13:00 годині

Про початок розгляду справи за ознаками вчинення Комунальним підприємством «Комунсервіс» Хорольської міської ради порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого частиною першою статті 13, пунктом 2 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в частині видачі технічних умов на приєднання до мереж централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

2. Про початок розгляду справи за ознаками вчинення Комунальним підприємством «Лубни-водоканал» Лубенської міської ради порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого частиною першою статті 13, пунктом 2 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в частині видачі технічних умов на приєднання до мереж централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

3. Про початок розгляду справи за ознаками вчинення Виконавчим комітетом Чутівської селищної ради Полтавського району Полтавської області порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого частиною першою статті 15, пунктом 3 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування, які можуть призвести до недопущення конкуренції на ринку послуг з вивезення побутових відходів.

4. Про початок розгляду справи за ознаками вчинення Старовірівською сільською радою порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 3 статті 50, абзацом сьомим частини другої статті 15 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування щодо встановлення пільг зі сплати земельного податку для комунальних підприємств, шляхом надання окремим групам суб’єктів господарювання (комунальним підприємствам) пільг, які ставлять їх у привілейоване становище стосовно конкурентів, що може призвести до спотворення конкуренції.

5. Про початок розгляду справи за ознаками вчинення Мереф'янською міською радою порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 3 статті 50, абзацом сьомим частини другої статті 15 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування щодо встановлення пільг зі сплати земельного податку для комунальних підприємств, шляхом надання окремим групам суб’єктів господарювання (комунальним підприємствам) пільг, які ставлять їх у привілейоване становище стосовно конкурентів, що може призвести до спотворення конкуренції.

6. Про початок розгляду справи за ознаками вчинення Кегичівською селищною радою порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 3 статті 50, абзацом сьомим частини другої статті 15 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування щодо встановлення пільг зі сплати земельного податку для комунальних підприємств, шляхом надання окремим групам суб’єктів господарювання (комунальним підприємствам) пільг, які ставлять їх у привілейоване становище стосовно конкурентів, що може призвести до спотворення конкуренції.

7. Про початок розгляду справи за ознаками вчинення Виконавчим комітетом Глобинської міської ради порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 3 статті 50 та частиною першою статті 15 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування щодо прийняття Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності для оцінки нерухомого майна, в тому числі земельних ділянок, на території Глобинської міської ради та створення конкурсної комісії для проведення конкурсного відбору суб’єктів оціночної діяльності з незалежної оцінки майна та експертної грошової оцінки земельних ділянок комунальної власності Глобинської міської ради, затвердженого рішенням від 21.02.2018 № 39, яким передбачена можливість закупівлі послуг з оцінки земельних ділянок за участю одного учасника, що призводить до порушення конкурсних процедур та може призвести до обмеження конкуренції.

8. Про початок розгляду справи за ознаками вчинення Люботинською міською радою Харківської області порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 3 статті 50 та частиною першою статті 15 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування щодо невнесення змін до Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності у сфері оцінки земель, затвердженого рішенням LХХІ сесії V скликання від 28.09.2010 № 39, яким передбачена можливість закупівлі послуг з оцінки земельних ділянок за участю одного учасника, що призводить до порушення конкурсних процедур, та може призвести до обмеження конкуренції.

9. Про початок розгляду справи за ознаками вчинення Товариством з обмеженою відповідальністю «Водолій-БС» порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 2 статті 50, частиною першою статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку, що можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку послуг з централізованого водопостачання та водовідведення в частині видачі технічних умов на приєднання до мереж централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

10. Про надання рекомендацій Первомайській міській раді Харківської області щодо припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого абзацом восьмим частини другої статті 15, пунктом 3 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування, внаслідок яких окремим суб’єктам господарювання створюються несприятливі чи дискримінаційні умови діяльності порівняно з конкурентами на ринку оренди нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки.

11. Про надання рекомендацій Сахновщинській селищній раді Красноградського району Харківської області щодо припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого абзацом восьмим частини другої статті 15, пунктом 3 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування, внаслідок яких окремим суб’єктам господарювання створюються несприятливі чи дискримінаційні умови діяльності порівняно з конкурентами на ринку оренди нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки.

12. Про надання рекомендацій Зачепилівській селищній раді щодо припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого абзацом сьомим частини другої статті 15, пунктом 3 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування, внаслідок яких окремим суб’єктам господарювання надаються переваги, які ставлять їх у привілейоване становище стосовно конкурентів, що може призвести до спотворення конкуренції на ринку оренди нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки.


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux