• A-
    A+

Східне МТВ прийняло кілька рішень щодо штрафів за інформаційні порушення

Опубліковано 21 листопада 2023 року о 08:47

Адміністративна колегія Східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 20 листопада 2023 року визнала дії декількох суб’єктів господарювання та фізичної особи-підприємця порушенням законодавства, передбаченим пунктом 13 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді неподання інформації територіальному відділенню у встановлений його головою строк.

Зокрема, у зв’язку з розглядом справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, що стосується спотворення результатів торгів, проводиться збір та аналіз доказів, отриманих від відповідачів у справі.

Так, адміністративною колегією територіального відділення винесено рішення щодо накладення штрафу:

  • у розмірі 68 000 грн. на ТОВ «Торговий дім Владар» за неподання інформації на вимогу в.о. Голови територіального відділення, що була надіслана у грудні 2021 року. Інформація була необхідна відділенню в рамках проведення дослідження дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції, під час підготовки та участі у торгах ТОВ «ТД Владар» та ТОВ «Зовнішньо-торгівельна компанія «Укравтоекспорт». Передбачену вимогою інформаціюнеобхідно було надати у 21-денний строк. Через її ненадання у цей строк було розпочато справу № 1/12-25-22, наслідком якої стало накладення штрафу.
  • у розмірі 41 300 грн. на ТОВ «Сумські телекомсистеми» за неподання інформації на вимогу Голови територіального відділення, що була надіслана у серпні 2021 року. Інформація запитувалась у рамках розгляду справи, розпочатої у зв’язку з наявністю в діях ТОВ «Еллта» та ТОВ «Прогресбудсервіс» ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів. Передбачену вимогою інформацію необхідно було надати у 15-денний строк. Через її ненадання було розпочато справу № 1/12-260-21, наслідком якої стало накладення штрафу.
  • у розмірі 34 000 грн. на ТОВ «Виробниче об’єднання «Союзенергомаш» за неподання інформації на вимогу Голови територіального відділення, що була надіслана у квітні 2021 року. Інформація була необхідна територіальному відділенню в рамках розгляду справи, розпочатої за ознаками вчинення ТОВ «ВО «Союзенергомаш» та Концерном «Союзенерго» порушень законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів. Передбачену вимогою інформацію необхідно було надати у 14-денний строк. Через її ненадання було розпочато справу № 4/12-238-21, наслідком якої стало накладення штрафу.
  • у розмірі 34 000 грн. на ТОВ «Гранд Плейс» за неподання інформації на вимогу Голови територіального відділення, що була надіслана у лютому 2021 року. Інформація запитувалась у ході розгляду справи, розпочатої за ознаками вчинення ТОВ «Гранд Плейс» та ТОВ «Південбудсервіс-18» порушень законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів. Передбачену вимогою інформацію необхідно було надати у 14-денний строк. Через її ненадання було розпочато справу № 4/12-270-21, наслідком якої стало накладення штрафу.
  • у розмірі 34 000 грн. на фізичну особу-підприємця Зуєва Олексія Миколайовича за неподання інформації на вимогу в.о. Голови територіального відділення, що була надіслана у грудні 2020 року. Інформація запитувалась в ході розгляду справи, розпочатої за ознаками вчинення ФОП Готвянським О.А. та ФОП Зуєвим О.М. порушень законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів. Передбачену вимогою інформацію необхідно було надати у 15-денний строк. Через її ненадання було розпочато справу № 3/12-136-21, наслідком якої стало накладення штрафу.
  • у розмірі 4500 грн. на ТОВ «Біддінг Тайм» за неподання інформації на вимогу Голови територіального відділення, що була надіслана у грудні 2022 року. Інформація запитувалась в ході дослідження щодо наявності або відсутності у діях суб’єктів господарювання ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів аукціонів, проведених Державною службою геології та надр України. Передбачену вимогою інформацію необхідно було надати у 15-денний строк. Через її ненадання було розпочато справу № 2/12-106-23, наслідком якої стало накладення штрафу.

У відповідності до статті 22 Закону України «Про Антимонопольний комітет», вимоги голови територіального відділення Антимонопольного комітету України є обов'язковими для виконання у визначені ним строки, якщо інше не передбачено законом. Тобто, суб’єкти господарювання повинні надавати відповіді на вимоги вчасно та в повному обсязі, або ж аргументовано попереджати про причини неможливості вчасного надання відповіді.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux