• A-
    A+

Територіальним відділенням ОШТРАФОВАНО КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ЖИЛРЕМСЕРВІС" ТА ВИЗНАНО ДІЇ ГРАДИЗЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ПОРУШЕННЯМ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ЗАХИСТ ЕКОНОМІЧНОЇ КОНКУРЕНЦІЇ

Опубліковано 15 січня 2020 року о 15:27

На засіданні 15.01.2020 року адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України визнала, що КП «Жилремсервіс» у період 20.08.2018 – 31.08.2019 роки:

1. Застосовувало тарифи на послуги з вивезення твердих побутових відходів та тариф на поводження з побутовими відходами (що включає в себе, згідно Розрахунку, послуги з вивезення та утилізації твердих та негабаритних побутових відходів) з недотриманням 15-денного строку повідомлення про введення їх у дію, який передбачений пунктом п’ятим статті 10 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

2. Сформувало тариф на поводження з побутовими відходами (що включає в себе, згідно Розрахунку, послуги з вивезення та утилізації твердих та негабаритних побутових відходів), на території Градизької селищної ради за 1 м. кв. житлової площі, не у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 № 1010.

3. Встановило та стягувало з 01.10.2018 року плату за абонентське обслуговування на території Градизької селищної ради для різних категорій споживачів за 1 м. кв. житлової площі, яку можна застосовувати лише з 01.09.2019 року.

За результатами розгляду справи № 66-2-50/51-19 такі дії КП «Жилремсервіс» визнано зловживанням монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з поводження з побутовими відходами, що призвело до ущемлення інтересів споживачів, яке було б неможливим за умов існування значної конкуренції на ринку (частина перша статті 13, пункт 2 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції»).

На КП «Жилремсервіс» накладено штраф у розмірі 45 (сорок п’ять) тисяч гривень.

 

Крім того, адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України визнала дії виконавчого комітету Градизької селищної ради, щодо затвердження рішенням виконавчого комітету Градизької селищної ради від 20.08.2018 року № 2 «Про затвердження тарифу на поводження з побутовими відходами КП «Жилремсервіс» тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами (що включає в себе, згідно Розрахунку, послуги з вивезення та утилізації твердих та негабаритних побутових відходів), не у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 № 1010, а також у затвердженні рішенням виконавчого комітету Градизької селищної ради від 20.08.2018 року № 3 «Про затвердження тарифу плата за абонентське обслуговування КП «Жилремсервіс» плати за абонентське обслуговування, яку можна застосовувати лише з 01.09.2019 року, порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченим статтею 17, пунктом 7 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді дій органу місцевого самоврядування, що полягають у легітимації порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux