• A-
    A+

Територіальним відділенням проведено нараду за участю зацікавлених представників органів влади, місцевого самоврядування та суб'єктів господарювання щодо виявлення та шляхів усунення проблемних питань з підготовки Полтавської області до опалювального сезону 2019-2020 років

Опубліковано 24 вересня 2019 року о 18:11

Описание: http://www.adm-pl.gov.ua/sites/default/files/imagecache/thumbs/content/news/images/dsc_0078_copy_0.jpg

24.09.2019 року у приміщенні Полтавської обласної державної адміністрації було проведено нараду щодо виявлення та шляхів усунення проблемних питань з підготовки Полтавської області до опалювального сезону 2019-2020 року в частині дотримання законодавства про захист економічної конкуренції.

На нараді зібралися представники органів влади, місцевого самоврядування та представники теплопостачальних і газопостачальних організацій.

Нараду проведено т.в.о голови Полтавської обласної державної адміністрації О. Пруглом та головою Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету Украйни В.Книшем. Учасники обговорили нагальні питання, а саме: проведення торгів, які проводять суб’єкти теплопостачання Полтавської області та підстави їх оскарження; розгляд повідомлень про державну допомогу.

Як розповів Віктор Книш, органом оскарження дій замовників на торгах є Антимонопольний комітет України.

Описание: http://www.adm-pl.gov.ua/sites/default/files/imagecache/thumbs/content/news/images/dsc_0054_copy_2.jpg

Описание: http://www.adm-pl.gov.ua/sites/default/files/imagecache/thumbs/content/news/images/dsc_0059_copy_1.jpg

«Є випадки, коли недобросовісні учасники торгів надсилають скаргу до Антимонопольного комітету України і цим зривають замовнику придбання товарів, робіт, послуг. Надавачі тепла, переважно комунальні підприємства, повинні провести низку робіт, наприклад, придбати обладнання, перекласти труби тощо. Все це такі підприємства роблять через ProZorro. Через те що деякі учасники торгів ведуть себе недобросовісно, може статися так, що зірветься початок опалювального сезону. Ми зібралися, щоб ще раз проговорити відповідні питання, узагальнити їх і повідомити про них Антимонопольного комітету України», – зазначив голова головою Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету Украйни.

Обговорили й надання державної допомоги теплопостачальним організаціям. Зокрема, така допомога у вигляді субвенцій і дотацій надається комунальним підприємствам, які є малоприбутковими.

«Таку державну допомогу підприємства можуть отримати лише за погодження Антимонопольного комітету України», – наголосив В.Книш.

Описание: http://www.adm-pl.gov.ua/sites/default/files/imagecache/thumbs/content/news/images/dsc_0066_copy_0.jpg

Описание: http://www.adm-pl.gov.ua/sites/default/files/imagecache/thumbs/content/news/images/dsc_0061_copy_4.jpg

Т.в.о голови Полтавської обласної державної адміністрації О.Пругло зазначив, що органам влади, місцевого самоврядування, теплопостачальним і газопостачальним організаціям разом потрібно напрацювати певний механізм роботи, який забезпечить підготовку Полтавської області до опалювального сезону.

«До кінця тижня всі підприємства мають опрацювати та узагальнити усі проблемні питання й надати свої пропозиції щодо їх вирішення, які в подальшому буде передано до Антимонопольного комітету України, а ним до Кабміну, щоб внести відповідні зміни і спростити механізми отримання тепла, газу тощо», – сказав О. Пругло.

На нараді наголосили, що вона покликана привернути увагу представників місцевої влади та керівників підприємств, щоб останні дотримувалися всіх передбачених законом процедур.

Описание: http://www.adm-pl.gov.ua/sites/default/files/imagecache/thumbs/content/news/images/dsc_0062_copy_1.jpg

 

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux