• A-
    A+

ВІДДІЛЕННЯ ВИЯВИЛО ПОРУШЕННЯ ПРИ ПРОВЕДЕННІ ВІДКРИТИХ ТОРГІВ У М. ЛОХВИЦЯ

Опубліковано 15 жовтня 2013 року о 11:18

Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України оштрафувала ДП «Лохвицький шлях» ПАТ «Облшляхрембуд» та ПАТ «Облшляхрембуд» в особі Гадяцької філії загалом на 68 тис. грн. за спотворення результатів торів.

Як встановило Відділення, ДП «Лохвицький шлях» ПАТ «Облшляхрембуд» та ПАТ «Облшляхрембуд» в особі Гадяцької філії узгодили умови участі у відкритих торгах закупівлі робіт з капітального ремонту проїзної частини вул. Паризької Комуни м. Лохвиця, проведеної Лохвицькою міською радою у травні 2013 року. За цих умов ДП «Лохвицький шлях» ПАТ «Облшляхрембуд» гарантовано стало переможцем торгів та реалізовувало власну роботу за цінами, сформованими не на конкурентних засадах, а Гадяцька філія ПАТ «Облшляхрембуд» запропонувала замовнику пропозицію «прикриття», тобто брала участь у процедурі закупівлі без мети здобуття перемоги.

Відповідачі у справі визнали порушення конкурентного законодавства.

Одночасно, адміністративна колегія територіального відділення визнала дії Лохвицької міської ради, які полягали у прийнятті рішення щодо допущення до участі у відкритих торгах закупівлі робіт з капітального ремонту проїзної частини вул. Паризької Комуни м. Лохвиця в 2013 році, пропозицій ДП «Лохвицький шлях» ПАТ «Облшляхрембуд» та ПАТ «Облшляхрембуд» в особі Гадяцької філії, які не відповідали умовам документації конкурсних торгів та вимогам законодавства, порушенням конкурентного законодавства у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування, шляхом прийняття рішення, яке призвело до спотворення конкуренції. Адміністративна колегія зобов’язала Лохвицьку міську раду провести заходи, спрямовані на запобігання порушенням конкурентного законодавства.

«У випадку, коли учасники процедури закупівлі домовляються між собою щодо умов своїх конкурсних пропозицій, усувається конкуренція між ними (конкуренція замінюється на координацію). Разом з тим, замовник торгів не отримує той результат (зокрема, найнижчі ціни), який би він мав в умовах справжньої конкуренції. Як наслідок, учасник торгів, який заздалегідь, визначений учасниками змови переможцем, отримує гарантовану перемогу за більш високою ціною, без необхідності здобувати перемогу, шляхом пропонування замовнику нижчих цін», - зазначив голова територіального відділення Володимир Оніщенко.

 

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux