• A-
    A+

Відділенням розпочато справи

Опубліковано 29 травня 2020 року о 18:39

- За результатами розгляду заяви ТОВ «Маслосирбаза» розпочато справу за ознаками зловживання монопольним становищем ТОВ «Сумитеплоенерго», яке полягало у здійсненні перерахунку розміру плати за послуги з постачання теплової енергії надані у період з 28.10.18 по 31.12.18, шляхом застосування збільшених тарифів на зазначені послуги. ТОВ «Сумитеплоенерго» здійснило у січні 2020 року перерахунок за послуги з теплопостачання шляхом застосування збільшених тарифів усім своїм споживачам категорії «інші споживачі» на виконання зобов’язання, встановленого у постанові НКРЕКП від 26.11.2019 №2540. За інформацією отриманою відділенням ТОВ «Сумитеплоенерго» в результаті проведених перерахунків додатково отримало 2млн. 292тис. 449 грн.


- За результатами розгляду заяви ТОВ «Таланпром» (м.Ромни) розпочато справу за ознаками зловживання монопольним становищем АТ «Сумигаз» на ринку розподілу природного газу, що полягало у неправомірному донарахуванні об’єму спожитого природного газу і його вартості на півмільйона гривень за номінальною потужністю газоспоживаючого обладнання за період з 01.01.2020 по 03.02.2020.

 

- За результатами розгляду заяви ТОВ «Епіцентр К» розпочато справу за ознаками антиконкурентних дій Сумської міської ради, в частині створення окремим суб’єктам господарювання дискримінаційних умов діяльності порівняно з конкурентами. ТОВ «Епіцентр-К» скаржився на рішення міської ради від 19.06.2019 №5298-МР, згідно з яким встановлювалися збільшений розмір земельного податку власникам (користувачам) земельних ділянок, якщо їх площа перевищує 2 га., що не передбачено чинним законодавством України.


- За результатами здійснення контролю за дотриманням вимог законодавства про захист економічної конкуренції органами місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на ринках у сфері теплопостачання, розпочато справу за ознаками зловживання монопольним становищем ТОВ «Брокенергія» на ринку послуг з централізованого постачання гарячої води.

 

В ході аналізу інформації щодо перерахунків за ненадані або надані не в повному обсязі послуги з централізованого постачання гарячої води відділенням встановлено, що всупереч підпункту 16 пункту 32 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та підпункту 16 пункту 19 Типового договору, затвердженими постановою КМУ від 21.07.2005 № 630 ТОВ «Брокенрегія» не виконує перерахунків за неякісно надані послуги постачання гарячої води усім споживачам (а не лише по індивідуальним зверненням), які проживають у багатоквартирних будинках, підключених до ЦТП, де протягом тривалих періодів у 2017, 2018, 2019 роках температура гарячої воді на виході була нижчою за 50 градусів С.

 

- Розпочато справу за ознаками порушення ТОВ «БРОКЕНЕРГІЯ» (м.Київ) законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді неподання інформації територіальному відділенню Антимонопольного комітету України на вимогу голови територіального відділення. Відділення запитувало копії оперативних журналів усіх центральних теплових пунктів ТОВ «БРОКЕНЕРГІЯ» м. Охтирка, в яких міститься інформація за 2017, 2018 роки та січень-листопад 2019 року. Згідно вимог чинного законодавства на кожному тепловому пункті Товариства, що перебуває у його користуванні, знаходиться оперативний журнал, у якому зазначаються дані, в тому числі, щодо показів засобів вимірювальної техніки, до яких належать термометри на вхідних і вихідних трубопроводах гріючої і нагріваної води кожного підігрівника, на загальних трубопроводах холодної та гарячої води. Ця інформація є дуже важливою при доведенні зловживання монопольним становищем Товариства при наданні послуг централізованого постачання гарячої води.

 

- За результатами опрацювання матеріалів звернення ГО «Агенство ефективних рішень» відділенням було розпочато справу за ознаками антиконкурентних узгоджених дій ФОП Трохова Н.В та ФОП Шейко Р.І., які стосуються спотворення результатів торгів, в частині погодження поведінки під час підготовки та участі у процедурі відкритих торгів з предметом закупівлі «Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби, проведеної Охтирським будинком-інтернатом для громадян похилого віку 11 січня 2019 року.»

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux