• A-
    A+

Інформація про попередні висновки у справі № 1/02-61-22 щодо КП "Водоканал" Мереф'янської міської ради

Опубліковано 24 жовтня 2022 року о 14:40

За попередніми висновками у справі № 1/02-61-22 пропонується:

1. Визнати, що Комунальне підприємство «Водоканал» Мереф’янської міської ради протягом 2020 - 2021 років, січня – вересня 2022 року та станом на жовтень 2022 року займає монопольне (домінуюче) становище на ринку послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в частині видачі технічних умов на приєднання до систем централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в межах території Мереф’янської територіальної громади, на якій розташовані системи централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що перебувають у власності та/або користуванні Комунального підприємства «Водоканал» Мереф’янської міської ради, із часткою 100 %.

2. Визнати дії Комунального підприємства «Водоканал» Мереф’янської міської ради, які полягають у необґрунтованому обмеженні строку дії технічних умов на приєднання до систем централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченим пунктом 2 статті 50, частиною першою статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в частині видачі технічних умов на приєднання до систем централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

 3. Відповідно до статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції» за порушення законодавства про захист економічної конкуренції, наведене в пункті 2 резолютивної частини цього подання, накласти на Комунальне підприємство «Водоканал» Мереф’янської міської ради штраф відповідно до вимог діючого законодавства.

4. Зобов’язати  Комунальне підприємство «Водоканал» Мереф’янської міської ради припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції, наведене у пункті 2 резолютивної частини цього подання.

Засідання адміністративної колегії Відділення щодо результатів розгляду справи № 1/02-92-20 відбудеться 28 жовтня 2022 року о 13 годині 15 хвилин за адресою: м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 45, пов. 8, кім. 814.

Керівник та/або уповноважена особа (за довіреністю) запрошуються для прийняття участі у засіданні зазначеної колегії.

Інформацію про керівника та/або уповноважену особу (за довіреністю), які будуть присутні на засіданні адміністративної колегії Відділення, просимо повідомити до 12:00 години 27 жовтня 2022 року за номером телефону:  (044) 251-62-91.

Реєстрація осіб, запрошених на засідання адміністративної колегії Відділення, розпочнеться о 12:45 та завершиться о 12:55 в день проведення засідання.

Разом з цим повідомляємо, що участь сторін у розгляді адміністративною колегією Відділення справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції - це право, а не обов’язок сторін. Колегія розглядає справи перш за все на основі наявних в матеріалах справи документів та письмових пояснень сторін.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux