• A-
    A+

Інформація про попередні ивсновки у справі № 5/02-144-23 щодо ТОВ "Теплоенерго"

Опубліковано 19 червня 2024 року о 12:40

За попередніми висновками у справі № 5/02-144-23 пропонується: 

1. Визнати, що Товариство з обмеженою відповідальністю  «Теплоенерго» відповідно до частини першої статті 12 Закону України «Про захист економічної конкуренції» за підсумками діяльності протягом періоду квітень 2020 року - травень 2024 та станом на червень 2024 року займає монопольне (домінуюче) становище на ринку послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, в частині видачі технічних умов на приєднання до систем централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в межах території населених пунктів: с-ще Краснопілля, с-ще Угроїди, с. Наумівка, с. Чернеччина, с. Ясенок, с. Мозкове, с. Самотоївка, с. Мезенівка, с. Михайлівське Сумського району Сумської області, на якій розташовані системи централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що перебувають у власності та/або користуванні Товариства з обмеженою відповідальністю  «Теплоенерго» із часткою 100%, оскільки на цьому ринку у нього не має жодного конкурента. 

2. Визнати дії Товариства з обмеженою відповідальністю  «Теплоенерго», які полягають у безпідставному обмеженні в технічних умовах на приєднання до систем централізованого водопостачання та централізованого водовідведення строку дії протягом одного року та терміну придатності до установки метрологічно повірених лічильників води півтора роками, порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченим пунктом 2 статті 50, частиною першою статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в частині видачі технічних умов на приєднання до систем централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, що можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку. 

3. За порушення законодавства про захист економічної конкуренції, наведене у пункті 2 резолютивної частини цього подання, накласти на Товариство з обмеженою відповідальністю  «Теплоенерго»  штраф відповідно до статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції». 

4. Зобов’язати Товариство з обмеженою відповідальністю  «Теплоенерго»  припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції, зазначене в пункті 2 резолютивної частини цього подання, про що повідомити Східне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України з наданням копій підтверджуючих документів». 

Міркування або заперечення стосовно висновків, викладених у поданні, ТОВ «Теплоенерго» може надіслати в термін до 24.06.2024 (включно) в електронному вигляді на адресу Відділення ([email protected]) та у паперовому вигляді на адресу Відділу досліджень і розслідувань в Сумській області Відділення (вул. Харківська, 30/1, м. Суми, 40035). 

Засідання адміністративної колегії Відділення щодо результатів розгляду справи № 5/02-144-23 про порушення ТОВ «Теплоенерго» законодавства про захист економічної конкуренції відбудеться в приміщенні Відділення 27.06.2024 о 13-30 за адресою: м. Харків, майдан Свободи, 5, Держпром, 6 під’їзд, 1 поверх.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux