• A-
    A+

Інформація про рішення Східного міжобласного територіального відділення АМКУ 14 лютого 2024 року

Опубліковано 14 лютого 2024 року о 16:45

1. Прийнято рішення про результати розгляду справи № 5/03-48-22, розпочатої за ознаками вчинення Роменською міською радою сумської області порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 3 статті 50, абзацом сьомим частини другої статті 15 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування, які полягають у наданні групам суб’єктів господарювання (комунальним підприємствам Роменської міської ради Сумської області) пільг, які ставлять їх у привілейоване становище стосовно конкурентів, що могло призвести до спотворення конкуренції на ринках, зокрема, електромонтажних робіт, надання в оренду вантажних автомобілів, роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах, монтажу водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування.

2. Прийнято розпорядження про початок розгляду справи за ознаками вчинення Товариством з обмеженою відповідальністю «Газонафтовий промисловий комплекс» порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 13 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді неподання інформації територіальному відділенню на вимогу голови територіального відділення у встановлений ним строк.

3. Прийнято розпорядження про початок розгляду справи за ознаками вчинення Товариством з обмеженою відповідальністю «Комфортколір» порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 13 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді неподання інформації територіальному відділенню на вимогу голови територіального відділення у встановлений ним строк.

4. Прийнято розпорядження про початок розгляду справи за ознаками вчинення Товариством з обмеженою відповідальністю «Еско-інжинірінг» порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 13 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді неподання інформації територіальному відділенню на вимогу голови

5. Прийнято розпорядження про початок розгляду справи за ознаками вчинення Товариством з обмеженою відповідальністю «Люкс-полтава 2009» та Товариством з обмеженою відповідальністю «ТК експрес-лайн» порушень законодавства про захист економічної конкуренції, передбачених пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів.

6. Прийнято розпорядження про початок розгляду справи за ознаками вчинення Товариством з обмеженою відповідальністю «Мегіс» порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 13 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді неподання інформації територіальному відділенню Антимонопольного комітету України у встановлені головою територіального відділення строки.

7. Прийнято розпорядження про початок розгляду справи за ознаками вчинення Товариством з обмеженою відповідальністю «Ресурсмаш» порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 13 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді неподання інформації територіальному відділенню Антимонопольного комітету України у встановлені головою територіального відділення строки.

8. Прийнято розпорядження про початок розгляду справи за ознаками вчинення Приватним підприємством «науково-технічний центр «Промтехкомплект» порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 13 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді неподання інформації територіальному відділенню Антимонопольного комітету України у встановлені головою територіального відділення строки.

9. Надано рекомендації  Комунальному підприємству «Комбінат комунальних підприємств» Котелевської селищної ради  про припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 1 частини другої статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуги з централізованого водопостачання в частині видачі технічних умов на приєднання до систем централізованого питного водопостачання в межах смт Котельва.

10. Визнано виконання Приватним акціонерним товариством «Гадячгаз» рекомендацій про припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого частиною першою статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг приєднання об’єктів замовника до газорозподільних мереж, в межах газорозподільної системи, що перебуває у власності, господарському віданні, користуванні чи експлуатації ПрАТ «Гадячгаз».

11. Прийнято розпорядження про доручення збирання та аналізу доказів у справі № 2/01-23-21, розпочатої за ознаками вчинення «Перша Українська дорожньо-будівельна компанія» та Товариством з обмеженою відповідальністю «Перша дорожньо-будівельна компанія» порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів, працівникам Відділу досліджень і розслідувань у Донецькій області.

12. Прийнято розпорядження про доручення збирання та аналізу доказів у справі № 8/01-202-21, розпочатої за ознаками вчинення Фізичною особою-підприємця Улановською Н.В. та Товариством з обмеженою відповідальністю «Ронавида» порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 4 частини другої статті 6, пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів, працівникам Відділу досліджень і розслідувань у Донецькій області.

13. Прийнято розпорядження про доручення збирання та аналізу доказів у справі № 8/01-2-22, розпочатої за ознаками вчинення Товариством з обмеженою відповідальністю «Компанія «Глобус» та Товариством з обмеженою відповідальністю «ВБК+» порушення, передбаченого пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», працівникам Відділу досліджень і розслідувань в Донецькій області.

14. Прийнято розпорядження про доручення збирання та аналізу доказів у справі № 8/01-6-22, розпочатої за ознаками вчинення Товариством з обмеженою відповідальністю «Компанія «Глобус», Товариством з обмеженою відповідальністю «ВБК+» та Товариством з обмеженою відповідальністю «Техметпромбуд» порушення, передбаченого пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», працівникам Відділу досліджень і розслідувань в Донецькій області.

15.Прийнято розпорядження про доручення збирання та аналізу доказів у справі № 8/01-264-21, розпочатої за ознаками вчинення Товариством з обмеженою відповідальністю «Техметпромбуд» та Товариством з обмеженою відповідальністю «ВБК+» порушення, передбаченого пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», працівникам Відділу досліджень і розслідувань в Донецькій області.

16. Визнано завершеним дослідження щодо наявності або відсутності в діях Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Крос» та Науково-виробничого приватного підприємства «Сумиполітехсервіс» ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції, передбачених пунктом 1 статті 50, пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів (ідентифікатор закупівлі №№ UA-2020-07-23-004950-b, UA-2021-09-04-000059-b, UA-2021-09-02-008030-a).

17. Визнано завершеним дослідження щодо наявності або відсутності в діях Товариством з обмеженою відповідальністю «Укрєвробуд-СВ», Товариством з обмеженою відповідальністю «СВ-білдінг» та Акціонерним товариством «Сумбуд» ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 1 статті 50, пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів (ідентифікатор в електронній системі закупівель «Prozorro» UA-2020-07-17-003352-b).

18. Визнано завершеним дослідження щодо наявності або відсутності в діях Товариством з обмеженою відповідальністю «СВ-білдінг» та Товариством з обмеженою відповідальністю «Універсалбуд-В» ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 1 статті 50, пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів (ідентифікатор в електронній системі закупівель «Prozorro» UA-2020-09-09-002575-a).

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux