• A-
    A+

Комунальним підприємствам Полтавщини надано рекомендації щодо запобігання порушенню законодавства про захист економічної конкуренції

Опубліковано 22 березня 2023 року о 11:36

Східне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України надало КП «Лубни-водоканал» Лубенської міської ради Лубенського району та Кобеляцькому КП «Водоканал плюс» (Полтавська область) рекомендації про здійснення заходів, спрямованих на запобігання порушенню законодавства про захист економічної конкуренції на ринку послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в частині видачі технічних умов на приєднання до мереж централізованого водопостачання та централізованого водовідведення в межах м. Лубни Лубенського району та території м. Кобеляки Полтавського району Полтавської області у період 2021–2022 років та січень-лютий 2023 року.

Відповідно до наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 24.10.2012 № 541, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 09.11.2012 за № 1895/22207, внесено зміни до форми технічних умов, що є додатком 1 до Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008 № 190, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07.10.2008 за № 936/15627. Зокрема, виключено пункти 11, 12 щодо розміру пайової участі та робіт з будівництва або реконструкції зовнішніх мереж і споруд водопроводу.

Однак, КП «Лубни-водоканал» та Кобеляцьким КП «Водоканал плюс» було включено дані пункти до технічних умов на приєднання до системи централізованого водопостачання та водовідведення, що видавалися замовникам, на підставі форми технічних умов, наведених у додатку 1 до Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, без врахування змін, внесених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 24.10.2012 № 541.

Наслідком таких дій замовники можуть зазнавати додаткових фінансових витрат на виконання вимог технічних умов, не передбачених чинним законодавством. У разі невиконання технічних умов замовником, виконавець послуг з централізованого водопостачання та водовідведення не здійснює приєднання мереж замовника до систем централізованого водопостачання та водовідведення.

З огляду на це Відділення 20 березня 2023 року надало рекомендації КП  «Лубни-водоканал» Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області та Кобеляцькому КП «Водоканал плюс» вжити заходів щодо недопущення вчинення дій у вигляді встановлення замовникам в технічних умовах на приєднання до систем централізованого водопостачання та централізованого водовідведення вимог непередбачених чинним законодавством.

Розглянути рекомендації підприємства мають у 30-денний термін з дня їх отримання.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux