• A-
    A+

Встановлено порушення у діях виконавчого комітету Первомайської міськради

Опубліковано 16 лютого 2023 року о 13:36

Східне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України визнало порушенням бездіяльність виконавчого комітету Первомайської міської ради. Вона полягає у непроведенні нового конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Первомайської міської територіальної громади після сплину строку дії Договору з попереднім виконавцем.

У ході здійснення державного контролю за додержанням законодавства про захист економічної конкуренції на ринках послуг у сфері поводження з побутовими відходами Відділенням встановлено наступне.

Виконком Первомайської міськради 27.01.2021 прийняв рішення "Про організацію проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Первомайської міської територіальної громади". Переможцем конкурсу було визнано комунальне підприємство “Жилсервіс” – єдиний суб'єкт господарювання, що взяв участь у відборі. Виконком міської ради 11 березня 2021 року уклав договір з КП “Жилсервіс” на надання послуг.

Водночас, відповідно до Порядку проведення конкурсу на надання послуг з вивезення побутових відходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, якщо в конкурсі взяв участь один учасник та був визнаний переможцем, то строк договору з ним на надання послуг має становити 12 місяців. Після сплину строку повинен проводитися новий конкурс.

Як встановило Відділення, виконком міської ради після сплину строку новий конкурс не проводив, натомість продовжуючи дію старих договорів. Зокрема, 23.02.2022 було прийнято рішення № 38 «Про продовження строку дії договору на надання послуг з вивезення побутових відходів на території Первомайської міської територіальної громади від 11 березня 2021 року № 1». Пізніше виконком міської ради прийняв ще одне рішення про продовження строку дії зазначеного договору.

Така бездіяльність виконкому могла обмежити право інших учасників ринку пропонувати свої послуги. Відтак, 15 лютого 2023 року Східне МТВ ухвалило рішення, яким зобов’язало виконавчий комітет Первомайської міської ради припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції у 2-місячний термін з дня отримання цього рішення, шляхом проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Первомайської міської територіальної громади.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux