• A-
    A+

Інформація про попередні висновки у справі № 1/02-44-21 щодо порушень АТ "ДТЕК Донецькі електромережі"

Опубліковано 11 жовтня 2022 року о 15:27

За попередніми висновками у справі № 1/02-44-21 пропонується:

1. Визнати, що Акціонерне товариство «ДТЕК Донецькі електромережі»  відповідно до частини першої статті 12 Закону України «Про захист економічної конкуренції» за підсумками діяльності протягом 2019 - 2021 років, січня — лютого 2022 року займало монопольне (домінуюче) становище на ринку послуг з розподілу електричної енергії на території Маріупольського, Нікольського, Мангушського, Авдіївського, Олександрівського, Волноваського, Мар’їнського, Покровського, Селидівського, Великоновоселівського, Торецького, Дружківського, Слов’янського, Костянтинівського, Добропільського, Криворізького, Лиманського, Бахмутського та Краматорського районів Донецької області в межах розташування системи розподілу електричної енергії, що перебуває у власності або господарському віданні (щодо державного або комунального майна) АТ «ДТЕК Донецькі електромережі», та електричних мереж інших власників, які приєднані до мереж ліцензіата (з якими укладені відповідні договори згідно з законодавством), із часткою 100 %.

2. Визнати дії Акціонерного товариства «ДТЕК Донецькі електромережі», які полягають у необґрунтованих відмовах в укладанні договору споживача про надання послуг з розподілу (передачі) електричної енергії, порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченим пунктом 2 статті 50, частиною першою статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з розподілу електричної енергії, що може призвести до ущемлення інтересів споживачів та до обмеження конкуренції на ринку послуг з постачання електричної енергії, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

3. Відповідно до статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції» за порушення, наведене в пункті 2 резолютивної частини цього подання, накласти на АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «ДТЕК ДОНЕЦЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ» (ідентифікаційний код юридичної особи – 00131268) штраф відповідно до чинного законодавства.

4. Зобов’язати Акціонерне товариство «ДТЕК Донецькі електромережі»  припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції,  наведене в пункті 2 резолютивної частини цього подання, та усунути його наслідки.

Засідання адміністративної колегії Відділення щодо результатів розгляду справи № 1/02-44-21 відбудеться 18 жовтня 2022 року о 14 годині 00 хвилин за адресою: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 45, пов. 8,  кім. 814.

Керівник та/або уповноважена особа (за довіреністю) запрошуються для прийняття участі у засіданні зазначеної колегії.

Інформацію про керівника та/або уповноважену особу (за довіреністю), які будуть присутні на засіданні адміністративної колегії Відділення, просимо повідомити до 12:00 години 17 жовтня 2022 року за номером телефону:   (044) 251-62-91.

Реєстрація осіб, запрошених на засідання адміністративної колегії Відділення, розпочнеться о 12:45 та завершиться о 12:55 в день проведення засідання.

Разом з цим повідомляємо, що участь сторін у розгляді адміністративною колегією Відділення справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції - це право, а не обов’язок сторін. Колегія розглядає справи перш за все на основі наявних в матеріалах справи документів та письмових пояснень сторін.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux