• A-
    A+

Інформація про попередні висновки у справі № 1/02-67-20 щодо порушень КП "Наш Добробут" Красненської сільської ради

Опубліковано 11 жовтня 2022 року о 15:18

За попередніми висновками у справі № 1/02-67-20 пропонується:

Визнати, що Комунальне підприємство «Наш Добробут» Красненської сільської ради відповідно до частини першої статті 12 Закону України «Про захист економічної конкуренції» за підсумками діяльності протягом 2019-2020 років та січня-березня 2021 року займало монопольне (домінуюче) становище на ринку послуг з централізованого водопостачання в межах території сіл Красне, Калинівка, Краснянське Кегичівського району Харківської області, на якій розташована система централізованого водопостачання, що перебуває у власності та/або користуванні Підприємства, із часткою  100 %.

Визнати дії Комунального підприємства «Наш Добробут» Красненської сільської ради, які полягали у включенні до тарифу на послуги з централізованого водопостачання витрат на періодичну повірку засобів розподільного обліку холодної води, що не відповідає чинному законодавству, порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченим пунктом 2 статті 50, частиною першою статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з централізованого водопостачання, що можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

Відповідно до статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції» за порушення законодавства про захист економічної конкуренції, наведене у пункті 2 резолютивної частини цього подання, накласти на Комунальне підприємство «Наш Добробут» Красненської сільської ради штраф відповідно до чинного законодавства.

Засідання адміністративної колегії Східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України щодо результатів розгляду справи № 1/02-67-20 відбудеться 18 жовтня 2022 року о 13 годині 00 хвилин у приміщенні Антимонопольного комітету України за адресою: м. Київ,  вул. Митрополита Василя Липківського, 45, пов. 8,  кім. 814.

Керівник та/або уповноважена особа (за довіреністю) запрошуються для прийняття участі у засіданні зазначеної колегії.

Інформацію про керівника та/або уповноважену особу (за довіреністю), які будуть присутні на засіданні адміністративної колегії територіального відділення, просимо повідомити до 12:00 години 17 жовтня 2022 року за номером телефону:             (044) 251-62-91.

Реєстрація осіб, запрошених на засідання адміністративної колегії територіального відділення, розпочнеться о 12:45 та завершиться о 12:55 в день проведення засідання.

Разом з цим повідомляємо, що участь сторін у розгляді адміністративною колегією територіального відділення справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції - це право, а не обов’язок сторін. Колегія розглядає справи перш за все на основі наявних в матеріалах справи документів та письмових пояснень сторін.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux